Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Príprava príslušníkov OS SR do operácie Resolute Support v Afganistane


Príprava príslušníkov OS SR do operácie Resolute Support v Afganistane
Vybraní príslušníci OS SR predurčení na pozície do operácie Resolute Support Afganistan absolvovali v dňoch 27. júna - 8. júla 2016 výcvik vo Výcvikovej jednotke vojenských misií (VJVM) Práporu výcviku v Martine, ktorý bol súčasťou národnej prípravy pred nasadením do tejto operácie.
 Výcvik bol vykonaný pre príslušníkov určených na pôsobenie vo funkciách deklarovaného príspevku DCM-C (Deployable Communication Module - Charlie), úlohou ktorého je poskytovanie podpory služieb komunikačných a informačných systémov v rámci veliteľstva operácie RS a príslušníkov VP predurčených do IMP (International Military Police).
Prvá časť výcviku obsahovala bloky prednášok, počas ktorých sa cvičiaci oboznámili s kľúčovými informáciami z priestoru operácie, historickým pozadím konfliktu a kultúrnym povedomím. Ďalšími kľúčovými oblasťami, ktoré boli zahrnuté do výcviku v rámci prednášok boli problematiky improvizovaných výbušných systémov (IED - Improvised Explosive Device), ktoré sú stále najväčšou hrozbou v Afganistane, opatrenia proti povstaniu (COIN - Counter Insurgency), mínová bezpečnosť, zdravotná príprava a zdravotné riziká v priestore nasadenia, pravidlá nasadenia a mnohé iné. Pozornosť bola zameraná aj na jazykovú prípravu a komunikačné schopnosti v anglickom jazyku.
V druhom záverečnom týždni výcviku cvičiaci absolvovali praktické zamestnania, či už v areáli kasární alebo v priestoroch posádkového cvičiska Sučany (PC Sučany). Tie zahrňovali zamestnania zamerané na všeobecné zručnosti, ktoré sú nevyhnutné pre plnenie úloh v operácii MKM a činnosť počas konvojov.
Podporiť koaličné sily v Afganistane sú pripravení ďalší príslušníci OS SR, ktorých čaká neľahká úloha, a preto bude potrebné novozískané poznatky a vedomosti využívať v ďalších fázach prípravy ako aj počas ich samotného nasadenia.

Príprava príslušníkov OS SR do operácie Resolute Support v AfganistanePríprava príslušníkov OS SR do operácie Resolute Support v Afganistane

Autor: VJVM , Foto: VJVM - Dátum:
Čítanosť: 4299
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share