Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v Afganistane


Výcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v Afganistane Vojaci predurčení do jednotky DCM-C (Deployable Communication Module), ktorá pôsobí vo vojenskej operácie Resolute Support (RS) v Afganistane, ukončili dvojtýždňovú prípravu u Výcvikovej jednotky vojenských misií (VJVM) Práporu výcviku Martin. Úlohou tejto jednotky je poskytovanie podpory služieb komunikačných a informačných systémov v rámci veliteľstva operácie RS.
Najväčšou hrozbou v Afganistane sú ešte stále rôzne improvizované výbušné systémy (IED - Improvised Explosive Device), takže výcvik v tejto oblasti bol samozrejmosťou. Nechýbalo ani precvičenie ošetrenia prípadných zranení, čo nepredstavovalo len bezprostredné podanie prvej pomoci, ale aj schopnosť privolať podporu a zabezpečiť transport zraneného. Správne zaobchádzanie s vysielačkou, osvojenie si základných spojovacích procedúr a podávanie hlásení taktiež nepatrí k jednoduchým úkonom.
Hlavnou časťou výcviku bolo praktické precvičenie získaných vedomostí a štandardných operačných postupov, na posádkovom cvičisku Sučany a v priestoroch Práporu výcviku Martin. V druhom týždni výcviku sa kládol veľký dôraz na činnosti počas konvojov, ale aj v pešej patrole. Okrem dodržiavania taktických a operačných postupov pri presunoch bolo potrebné správne vyhodnocovať možné hrozby a zvoliť adekvátne riešenie prípadného incidentu, a to všetko s maximálnou možnou ochranou domáceho obyvateľstva.
Vojaci z jednotky DCM-C pozitívne prekvapili vedomosťami a výkonmi na veľmi dobrej úrovni a hlavne zdatnosťou v anglickom jazyku. V Afganistane ich čaká náročná úloha, a preto bude potrebné novozískané poznatky a vedomosti využívať v ďalších fázach prípravy.

Výcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v AfganistaneVýcvik personálu DCM-C do vojenskej operácie Resolute Support v Afganistane

Autor: VJVM , Foto: VJVM - Dátum: 27.01.2015
Čítanosť: 5613
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share