Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Výcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácie


Výcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácie
V dňoch 18. až 29. mája 2015 absolvoval kľúčový personál druhej rotácie misie UNFICYP v roku 2015 výcvik v zodpovednosti Výcvikovej jednotky vojenských misií Práporu výcviku v Martine. Tento výcvik je významnou fázou prípravy všetkých budúcich príslušníkov mierovej misie OSN na Cypre, nakoľko kľúčový personál zodpovedá za vedenie spoločného odborného výcviku ostatného rotujúceho personálu.
Cieľom výcviku je odovzdať už získané skúsenosti z operácie čo najefektívnejším spôsobom pre dosiahnutie spôsobilosti na dôkladné plnenie operačných úloh v priestore zodpovednosti. Počas výcviku, cvičiaci absolvovali bloky všeobecných, špecifických a praktických zamestnaní, ktoré sa premietli do cvičení v závere výcviku. V špecifickej časti výcviku, zameranej na funkčné oblasti v priestore pôsobenia, časť cvičiacich absolvovala i cvičenie v Oddelení simulačných technológií Centra výcviku Lešť (CAX – Computer Assisted Exercise), ktoré bolo zamerané na precvičenie plnenia operačných úloh v nárazníkovej zóne (monitorovanie Status Quo). Tento typ cvičenia je už dlhodobou súčasťou výcviku a jeho vysoká miera efektivity významnou mierou napomáha k pochopeniu plnenia vojenských úloh v priestore zodpovednosti. V podmienkach počítačovej simulácie bolo umožnené cvičiacim precvičiť systém odosielania hlásení a správne vyhodnotenie jednotlivých situácií súvisiacich s monitorovaním vojenských a civilných aktivít na čiarach zastavenia paľby resp. v nárazníkovej zóne.
          V nadväznosti na CAX bolo dňa 28. mája 2015 vykonané cvičenie Blue Land v priestore PC Sučany s cieľom preveriť vedomosti z oblasti plnenia špecifických úloh v nárazníkovej zóne ako pozorovanie, hliadkovanie, vyjednávanie, komunikácia s civilným obyvateľstvom a komplexná reakcia na vzniknutý incident v súlade s platnými postupmi v mierovej operácii UNFICYP. Výcvik sa vykonáva v priestoroch Práporu výcviku v Martine, posádkového cvičiska Sučany a CV Lešť.
Vybrané pozície kľúčového personálu UNFICYP sa v dňoch 27. a 28. mája 2015 pripravovali individuálne na základe pokynov k spracovaniu projektov podľa funkčných náplní v priestore pôsobenia. Významným prínosom prípravy bolo aj odovzdávanie skúseností prostredníctvom bývalých príslušníkov UNFICYP. Získané vedomosti a skúsenosti z výcviku kľúčového personálu budú cvičiaci uplatňovať v ďalších etapách výcviku pred vyslaním.

Výcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácieVýcvik kľúčového personálu UNFICYP do najbližšej rotácie

Autor: VJVM , Foto: VJVM - Dátum: 01.06.2015
Čítanosť: 5642
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share