Preskocit navigáciu




VYHLADÁVANIE

Kalendár udalostí

Predchádzajúci mesiac Nasledujúci mesiac
Marec 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Vyhlásenie o prístupnosti

Ukončenie výcviku kľúčového personálu do operácie ISAF


 Ukončenie výcviku kľúčového personálu do operácie ISAF

Dňa 19.8.2011 bol u Výcvikovej jednotky vojenských misií Práporu výcviku Martin ukončený dvojtýždenný výcvik kľúčového personálu do operácie ISAF. V tejto fáze prípravy absolvovalo veliteľstvo národného podporného prvku NSE, strážna jednotka KAF, multifunkčná ženijná rota a príslušníci vojenskej polície širokospektrálny výcvik v súlade s požiadavkami veliteľa spoločného veliteľstva síl v Brunssume a podľa zásad uvedených v STANAG 6023 - Výcvik a vzdelávanie do operácií na podporu mieru.
V praktickej časti, ktorú absolvovali na posádkovom cvičisku Sučany a v priestoroch Práporu výcviku Martin v kasárňach 4. čsb si cvičiaci overili nadobudnuté vedomosti, ktoré získali v prvom týždni výcviku. Príslušníci multifunkčnej ženijnej roty a veliteľstva národného podporného prvku si okrem základných zručností osvojili aj činnosť počas presunu konvoja. Strážne jednotky precvičili nielen kontrolnú činnosť, ktorá bude ich hlavnou úlohou na vstupe do základne KAF v Kandaháre, ECP-5, ale aj ďalšie možné situácie, ktoré môžu nastať počas ich budúceho pôsobenia v priestore operácie. Na zreálnenie situácie bol pri výcviku prítomný kynológ so služobným psom z Centra výcviku a kynológie Vlkanová, ktorý zisťovaním prítomnosti výbušnín vo vozidlách imitoval činnosť súkromnej bezpečnostnej firmy K9.
Výcvik kľúčového personálu do operácie ISAF bol ukončený záverečným testom, kde cvičiaci preukázali nadobudnuté vedomosti, ktoré budú ďalej odovzdávať ostatným príslušníkom kontingentu pred nasadením do operácie, v ďalšom výcviku v Michalovciach.


Výcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAFVýcvik KP do operácie ISAF

Autor: por. Bc. Michal Balušík , Foto: por. Andrea Sabová, kpt. Pavol Chlebko - Dátum: 23.08.2011
Čítanosť: 24887
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share